Posicionament de l’Associacionisme davant la nova ordenança de Convivència
Des de la Plataforma de Festes Majors i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i davant del procés participatiu de l’Ordenança de la Convivència de Barcelona volem compartir les següents reflexions per garantir una ordenança que esdevingui una veritable eina per construir ciutadania.
[image: convivencia.jpg]
- L’ordenança hauria d’incidir més en definir què volem que passi en l’espai públic i en les mesures per promoure la convivència i activitats diverses. Abans de definir què volem que no passi a l’espai públic i quines sancions estan vinculades, cal definir conjuntament quin model de convivència volem a la nostra ciutat i com ho volem fomentar. Per això aquesta ordenança hauria d’especificar un catàleg d’accions preventives i accions que facilitin aquest model de convivència. - Cal que l'ordenança sigui una eina que ajudi a potenciar un teixit social cohesionat i afavoreixi que tinguem més cura de l’espai públic. Per això calen polítiques actives per promoure les associacions que intervenen en aquest àmbit (esplais, agrupaments, comissions de festes,...) i posar a l’abast recursos suficients per aplicar l’ordenança. De les possibles accions de promoció i enfortiment de la convivència, és bàsica l’educació en espais formals i informals, així com promoure espais col·lectius (entitats) que promouen la convivència, com els projectes amb les escoles i instituts. - Finalment, l’Ordenança hauria d’incloure els models de Festes Majors, Tradicionals i Comunitàries de la ciutat no com un element de conflicte, sinó com un agent de millora. Per això cal treballar i cercar alternatives, conjuntament amb l’administració, pel finançament de les festes que sigui sostenible i segueixi afavorint la convivència.
Podeu accedir al posicionament en aquest enllaç. https://cab.cat/sites/default/files/2024-04/2024_Ordenanca_Convivencia%20%282%29.pdf
participants (1)
-
Miquel Àngel Aragón